Karppauksesta innostuneena on joutunut kokeilemaan jos jonkinlaista vähähiilihydraattista evästä, joten pitihän sitä kokeilla myös tehdä pitsaa. Erinomaisen hyvää pitsaa vähemmillä hiilareilla ja vähällä vaivalla! Pohjan ulkonäkö saattaa näyttää hieman erikoiselta tekovaiheessa, mutta maku on sitäkin parempi :D Ei muuta kun kokeilemaan ja maistelemaan! :)

Pitsapohjaan tarvitset

1 prk eli 250g maitorahkaa

150g juustoraastetta

2 munaa

4 rkl vehnäleseitä

3 rkl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin. Lusikoi leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaiseksi ohueksi levyksi. Ja ei muuta kuin uuniin 200 asteeseen 10 minuutiksi. Pohja uunista pois, valitsemasi täytteet päälle ja takaisin uuniin vielä noin 20 minuutiksi. Ei muuta kuin kasvikset kylkeen ja ääntä kohti!

Kuvan pitsassa täytteenä oli tonnikala, jauheliha, pekoni, ananas, sipuli ja juusto. Meillä tosiaan herkuteltiin lihaisasti! :D

Maitorahkasta riippuen hiilareiden määrä on n. 11g per purkki (250g). Vehnäleseissä hh on 11g/100g. Ruisjauhoissa hh n.61g/100g. Eli pääasiallisesti pohjan hiilihydraatit koostuvat maitorahkasta, sillä vehnäleseiden ja ruisjauhon osuus pohjassa on niin pieni. Ei muuta kuin herkkupäivänä hyvällä omalla tunnolla pitsa uuniin! :)