Nyt on tunnustettava, että kyseessä on elämäni ensimmäinen täytekakku alusta loppuun itse tehtynä! Väkersin ja ähersin hikihatussa ensimmäisen isänpäivän kunniaksi isännälle kakkua. Lopputuloksena oli  mansikka-valkosuklaamousse täytteinen kermakakku maitosuklaa päällisellä. Nyt useamman täytekakun tehneenä ja pieniä kikkoja oppineena voi jo hieman kertoa vinkkejä, joita olisin itse kaipaillut ensimmäistä kakkuani tehdessä :) Kakkupohjaksi tein aivan perinteisen 4 munan sokerikakkupohjan. Alla tähän ihanuuteen ohje :)

4 munan kakkupohjaan tarvitset

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vettä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kannattaa vatkata ajan kanssa, jotta kakusta tulee kuohkeampi. Itse vatkasin noin 5 minuuttia saaden aikaiseksi kuohkean vaahdon. 

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.

Siivilöi jauhot muna-sokerivaahtoon. Yleinen ohje on sekoittaa jauhot varovasti sekaan, mutta itse tykkään pyöräyttää vielä vatkaimella ainekset sekaisin. Lisää viimeiseksi vesi.

Kaada taikina vuokaan joka on voideltu voilla/margariinilla ja korppujauhoilla.

Paistumaan keskitasolle 200 asteeseen noin 30-40 minuutiksi. Voit kokeilla kakun kypsyyttä pistämällä keskelle kakkua hammastikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis.

Anna jäähtyä ja kumoa.

Valkosuklaa-mansikkamousse:

500g mansikoita

100g maitorahkaa 

1 prk eli 2,5dl flora vispiä, toki muitakin kermoja voi kokeilla :)

100g maustamatonta tuorejuustoa

120g rouhittua valkosuklaata

2tl vaniljasokeria

hyppysellinen sokeria

3 liivatelehteä

Yllä olevilla määrillä täytettä tulee reippaasti, joten jos teet 4 munan kakun niin pienennä määriä. Itsellä taisi jäädä ainakin puolet täytteestä käyttämättä, kun tein 4 munan kakun ja laitoin täytettä kahteen väliin. 6 munan kakkuun täytettä saattaisi olla sopivasti :)

Ensimmäiseksi vaahdota flora vispi (mielestäni sopiva kerma mousseen, koska on hiukan "löysempää" kuin perinteinen kuohukerma).

Laita tehosekoittimeen kaikki muut ainekset paitsi liivatteet ja valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Itse en pidä mansikkamöykyistä kakuissa, joten laitoin mansikat erikseen sekoittimeen ja tein hienoa sosetta, jonka sekoitin myöhemmin muiden aineiden kanssa.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Purista ylimääräinen vesi pois liivatteista. Sulata liivatteet kattilassa pienessä määrässä kuumaa vettä. Anna jäähtyä pienen hetken ja kaada ohuena nauhana seokseen. Lisää viimeisenä rouhittu valkosuklaa ja sekoita.

 

 

Maitosuklaakuorrute: 

Maitosuklaakuorrutteen tein vanhasta reseptivihkosta löytyneellä ohjeella. Tarvitset

130g maitosuklaata ja

3/4dl kuohukermaa.

 

Suklaan sulattamisessa on eri vaihtoehtoja, joko mikrossa tai vesihauteessa sulattamalla. Itse valitsin vesihauteen. Laita kattilaan vettä ja kattilan päälle esimerkiksi metallinen tai lasinen kulho. Paloittele suklaa kulhoon. Laita kattila liedelle ja anna suklaan sulaa välillä sekoitellen. 

Lämmitä kuohukerma omassa kattilassaan. Ei kiehuvaksi, vaan lämpimäksi. 

Kaada sulanut suklaa kerman joukkoon ja sekoita. Voit siirtää kattilan vielä liedelle pienelle lämmölle sekoittuvuuden parantamiseksi. Sekoita kunnes seos on tasainen kaunis suklaakuorrute.

Anna seoksen jäähtyä aivan pienen hetken, varo ettei suklaa ala jähmettyä kattilassa! Kaada suklaakuorrute kakun päälle. Tasaa suklaa kakun päälle tai jätä rennosti epätasaiseksi. Tee tasaus kuitenkin heti ennenkuin suklaa ehtii jähmettyä kakun päälle!

Sivuilla kakussa on kermapursotukset ja suklaakuorrutteen päällä rouhittua valkosuklaata sekä maitosuklaata. Kakun koristeet, jotka yrittävät muistuttaa kovasti ruusuja tein sokerimassasta :D