Vihdoinkin sain itseäni niskasta kiinni ja aloitin herkkublogin pitämisen! Toivottavasti blogista on muillekin iloa ja hyötyä. Pöytälaatikostani löytyy muutama valmis herkku, joten aloitetaan niistä. Toivottavasti pian saan myös uutta tuotosta ihmisten ihmeteltäväksi ja muiden maisteltavaksi :)

Aloitetaan pöytälaatikon puhdistus ihanalla raparperi-mansikkapiirakalla. Alla perinteisen maukas ohje:


Pohjaan tarvitset seuraavat aineet:

250g margariinia

3dl sokeria

4 munaa

vajaa 1dl laimennettua marjamehua

2tl leivinjauhetta

5dl vehnäjauhoja

Sulata margariini ja jäähdytä se. Sekoita sokeri ja rasva kuohkeaksi ja vatkaa munat joukkoon yksitellen. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan. Lisää taikinaan vuorotellen mehun kanssa. Levitä taikina syvälle uunipellille.

Täytteeseen tarvitset:

n. 1l mansikoita

3-5 raparperinvartta

100g margariinia

1 1/2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

Pilko mansikat ja raparperit pieniksi paloiksi. Ripottele palaset tasaisesti taikinan päälle. Valmista murumainen seos nyppimällä sormin vehnäjauhot ja sokeri kylmän margariinin joukkoon. Ripottele muruseos piirakan pinnalle.  Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nauti esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera! :)